CORE ACADEMY BIEDT OPLEIDINGEN EN ONTWIKKELT TRAININGSPROGRAMMA’S VOOR TRAINERS, COACHES EN BOX EIGENAREN, GERICHT OP HET WERKEN MET (AANSTAANDE) MOEDERS

Tijdens onze opleidingen behandelen we wat er gebeurt in het lichaam van een vrouw tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en in de periode hierna. Maar ook welke invloed dit heeft op haar trainingsmogelijkheden en belastbaarheid. Waar je op moet letten als trainer of coach, welke vragen je kunt stellen om te weten of het goed gaat en hoe je reguliere trainingen kunt aanpassen zodat deze dames op een passende en veilige manier kunnen blijven trainen of het sporten weer kunnen oppakken na de bevalling. Om deze doelgroep goed te kunnen begeleiden moet je een vrouw echt begrijpen, fysiek en mentaal, in iedere levensfase.

HET GAAT NIET OM WAT JE DOET MAAR OM HOE JE HET DOET

We geven je niet alleen oefeningen en checklists maar leren je te begrijpen wat er gebeurt tijdens de zwangerschap, bevalling en herstel en welk effect dit heeft op trainingsmogelijkheden en belastbaarheid. We willen dat jij zelf in leert schatten wie wat aankan, wanneer en waarom. Tijdens en na de zwangerschap is het uiteraard van belang wat je doet, maar nog veel meer hóe je dat doet. Onder invloed van hormonen en lichamelijke en mentale veranderingen verandert de belastbaarheid van een vrouw. Daarnaast zijn zaken als techniek, houding en ademhaling extreem belangrijk. Hiermee voorkom of verminder je blessures en klachten, bijvoorbeeld aan buik, bekken en bekkenbodem, die langdurige gevolgen kunnen hebben.

Een zwangere vrouw herken je wel, een ‘ontzwangerende’ vrouw echter vaak niet. Herstel gaat niet in voorgeschreven periodes, alles is per persoon afhankelijk en de meeste moeders hebben nog maanden een soms jaren aangepaste training nodig. “Luister naar je eigen lichaam” is helaas te kort door de bocht en niet verantwoord. In vrijwel iedere groep vind je vrouwen die kinderen gekregen hebben. Zij vertellen niet altijd welke klachten zij hier nog van hebben, omdat ze het niet weten of niet bespreekbaar durven te maken.

Daarom dien je als trainer of coach zelf de juiste vragen te stellen en de juiste aanwijzingen te geven zodat klachten verminderen in plaats van verergeren.

Je kunt je als bedrijf onderscheiden door trainers en coaches in dienst te hebben met kennis van en aandacht voor (nieuwe) moeders. Je neemt je vrouwelijke klanten serieus en zorgt ervoor dat jouw leden op een veilige manier trainen.