Opleiding:
hardlopen en duursport tijdens en na de zwangerschap

“Mag ik blijven hardlopen nu ik zwanger ben?”

“Wanneer mag ik weer beginnen met rennen na mijn bevalling?”

Twee van de meest gestelde vragen als je werkt met vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Hardlopen is een populaire sport die door veel vrouwen wordt beoefend. Maar wat gebeurt er wanneer iemand zwanger raakt? Is het dan nog wel verstandig om te blijven hardlopen? En hoe bouw je dit na de bevalling weer veilig op zonder dat iemand klachten ontwikkeld?

Als hardlooptrainer, duursportcoach of personal trainer bestaat een groot deel van jouw klantenkring uit vrouwen rondom de 30 jaar. De leeftijd waarop veel vrouwen zwanger raken en moeder worden (of al zijn). Deze vrouwen willen graag met plezier en klachtenvrij blijven trainen. Maar deze doelgroep behoeft een andere aanpak en heeft aangepaste training en advies nodig.

In de opleiding ‘hardlopen en duursport tijdens en na de zwangerschap’ gaan we dieper in op deze onderwerpen zodat jij jouw klanten op de best mogelijke manier kunt begeleiden.

Bron: twitter @justrunfuller

Opleiding hardlopen en duursport tijdens en na de zwangerschap                                                               

Voor wie?

Hardloop trainers, triatleet coaches, PowerMama Coaches, Personal trainers & Fitness professionals

Wat leer je?

Na afloop van de opleiding beschik je over de basis kennis rondom trainen tijdens en na de zwangerschap én heb je je gespecialiseerd op het gebied van hardlopen en duursport tijdens en na de zwangerschap.

Aan bod komt:

 • Fysiologie tijdens zwangerschap en basis kennis omtrent het spierkorset, diastase, (bekken)bodem en de rode vlaggen.
 • Verwachtingsmanagement + doelstellingen tijdens en na de zwangerschap.
 • Opbouw vanaf de bevalling, tijdlijn en testenreeks postpartum.
 • Periodisering (week, maand, jaarplanning, wedstrijden), doel van intervaltraining en van duurtraining.
 • Sport specifieke krachttraining, looptechniek, materialen.
 • Trainen rondom de hormonen (cyclus) en voeding
 • Lopen met de kinderwagen

Hoe?

Dit is een hybride opleiding. Je volgt de video masterclasses online en rond deze af met een online examen. Daarna neem je nog deel aan de praktijkmiddag waarin we onder andere looptechniek doornemen.

Wanneer is de praktijkmiddag?

Zondag 31 oktober van 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 17 december van 12:00 – 17:00 uur
In Zoetermeer (locatie: Zwanger met Yous)

Certificaat?

Bij goede afronding van de online toets én na afloop van de praktijkmiddag ontvang je je certificaat voor ‘pre- en postnataal hardloop en duursport trainer’. 

Kosten?

€ 350,- vrij van BTW inclusief certificaat
(Online masterclasses + praktijkmiddag)

Over de docenten

De opleiding wordt gegeven door Yousra Jaddour en Cathelijne Huis in ‘t Veld. Yousra is eigenaar van Core Academy en expert op het gebied van training van (aanstaande) moeders.

Cathelijne is personal trainer en duursport coach en gespecialiseerd in trainen tijdens en na de zwangerschap, overgang en rondom de cyclus. Cathelijne heeft in haar jeugd op hoog niveau gezeild, is nu fanatiek triatlete op de lange afstand.

Yousra

Cathelijne

Veel gestelde vragen

 • Wanneer start de opleiding?

De opleiding start in september. Zodra de opleiding beschikbaar is krijg je direct de inloggegevens toegestuurd en kun je starten met de online masterclasses.

 • Wanneer is de praktijkmiddag?

De praktijkmiddag vindt plaats in Zoetermeer op zondag 31 oktober of vrijdag 17 december van 12:00 – 17:00 uur. Na aanmelden kun je aangeven wanneer je deel wilt nemen.

 • Krijg ik een certificaat na het volgen van deze opleiding?

Als je het online examen succesvol afrond en je bent aanwezig bij de praktijkmiddag dan krijg je het certificaat ‘pre- en postnataal hardloop en duursport trainer’.

 • Ik heb de level 1 opleiding nog niet gedaan, mag ik dan mee doen aan deze opleiding? 

In deze opleiding behandelen we de belangrijkste basis omtrent trainen tijdens en na de zwangerschap. Wil je je verder verdiepen dan is het aan te raden om de level 1 opleiding ook te volgen.

 • Kan ik vragen stellen over de lesstof?

Jazeker! In onze besloten facebookgroep kun je al je vragen stellen en je casussen en ervaringen delen. Je mag ook altijd mailen of ze stellen tijdens de praktijkmiddag.

 • Ben ik na het volgen van deze opleiding PowerMama Coach? 

Nee, je bent na het volgen van deze opleiding geen PowerMama Coach. Dit word je wanneer je de licentie afneemt. Meer informatie over de licentie vind je hier.

Over de PowerMama Licentie

Het PowerMama® Programma is een volledig uitgewerkt trainingsprogramma voor tijdens en na de zwangerschap.

Als PowerMama® coach mag je dit programma onbeperkt aanbieden in je sportschool of box.

Daarbij krijg je toegang tot het permanente educatieprogramma en ontwikkel jij je tot pre- en postnataal fitness specialist.