De level 2 praktijkopleiding Training en Coaching tijdens en na de Zwangerschap 

 • Werk jij als (personal) trainer, coach of fitness professional of heb je die ambitie?
 • Heb jij al basiskennis omtrent trainen tijdens en na de zwangerschap omdat je bijvoorbeeld onze level 1 opleiding hebt gedaan?
 • Vind jij het leuk om je nog verder te verdiepen in pre- en postnatale fitness?
 • Wil jij vrouwen kunnen begeleiden met zwangerschapsgerelateerde klachten?
 • Wil jij op je eigen tempo vanuit je eigen huis interessante en leerzame masterclasses volgen waar je direct mee aan de slag kunt?

Dan is deze online (praktijk) opleiding interessant voor jou! 

Over de level 2

De online opleiding bestaat uit 5 video masterclasses. Na het volgen van deze video’s doe je een examenopdracht. Je maakt een programmering aan de hand van een casus. Ben je geslaagd? Dan krijg je het certificaat thuisgestuurd.

Je betaalt voor de online level 2 opleiding € 250,-

Masterclass 1: Verdieping spierkorset  + opbouwen high impact postpartum
Masterclass 2: Bekkenfysiotherapie (bekkenbodem- en buikspieronderzoek), ism bekkenfysiotherapeute Mea Ligthart.
Masterclass 3: Train like a woman: work with your hormones (let op in Engels), ism Jasmijn Muller.
Masterclass 4: Programmeren voor pre- en postnatale atleten (let op in Engels), ism Carla Nunes da Costa.
Masterclass 5: Hoe coach je pre- en postnatale klanten? Ism Sigrid Koolhaas en Brenda van Zaanen-Koolhaas.

De masterclasses zijn (op verzoek ook) los te volgen voor € 50,-

Masterclass 1: Verdieping spierkorset + opbouwen high impact postpartum

Deze masterclass wordt gegeven door Yousra en Josine. In deze masterclass gaan we dieper in op het spierkorset: we doen een uitgebreid buikspieronderzoek die je kunt uitvoeren bij je postpartum klanten, we gaan dieper in op de bekkenbodem in combinatie met veel voorkomende klachten en ook ademhaling en de diepe buikspieren komen voorbij. Daarnaast behandelen we een stappenplan voor het opbouwen naar high impact (rennen en springen) na de zwangerschap. We doen dit onder andere aan de hand van de “Postnatal running guidelines”. Wanneer is jouw klant er weer klaar voor hardlopen of touwtje springen? Op welke signalen moet je letten en hoe kun je dit testen?

Masterclass 2: Bekkenfysiotherapie (bekkenbodem- en buikspieronderzoek)

In deze masterclass zijn Yousra en Josine op bezoek bij Mea Ligthart. Mea is bekkenfysiotherapeut en eigenaar van Bekkenfysiotherapie Mea Ligthart in Schagen. Als pre- en postnatale trainer is het belangrijk samen te werken met een bekkenfysiotherapeut. Maar hoe werkt zo’n consult? In deze masterclass laten we je zien hoe de bekkenfysiotherapeut te werk gaat. We laten je live meekijken met een buikspier/diastase-consult en bij een bekkenbodemconsult. Onder andere dmv echografie kijkt Mea naar het functioneren van de buikspieren en de bekkenbodem van Yousra & Josine. Een kijkje in de keuken waarbij waardevolle informatie wordt gedeeld.

Masterclass 3: Train like a woman (work with your hormones)

Deze masterclasses (2!) worden gegeven door Jasmijn Muller. Let op: deze lezingen zijn in het Engels. Jasmijn is level 3 cycle coach, lange afstandsrijder en gespecialiseerd in het coachen van vrouwen en het werken met hormonen. In deze masterclass deelt ze hoe je je training aan kunt passen op je menstruatiecyclus, welke hormonen tijdens en na de zwangerschap actief zijn en hoe dit je training beïnvloed en ook de menopauze komt aan bod.

Masterclass 4: Programmeren voor pre- en postnatale atleten

Carla Nunes de Costa is CrossFit coach en CrossFit Games Athlete. Let op: deze masterclass is in het Engels. In deze masterclass deelt Carla haar kennis over het programmeren voor de pre- en postnatale atleet. Hoe maak je een programmering voor jouw klant. Wanneer kun je opschalen of moet je terugschalen. Hoe help je iemand op verantwoordelijk en effectieve wijze weer terug naar het “oude” niveau. Een praktische masterclass waar je direct mee aan de slag kunt.

Masterclass 5: Schalen en coachen pre- en postnatale klanten

In deze masterclass zijn de zusjes Koolhaas te zien: Sigrid en Brenda Koolhaas. Beide zijn CrossFit Games Atleten en coach, maar daarnaast zijn ze ook moeder. Op dit moment is Sigrid in verwachting van haar tweede kindje en Brenda is 1 jaar postpartum. In deze praktische video coachen ze de zusjes elkaar en laten ze zien waar je op moet letten tijdens veel voorkomende workouts en oefeningen, welke instructies je kunt geven, hoe je kunt aanpassen. Kortom, hoe schaal je voor pre- en postnatale klanten? Daarnaast delen ze ook hun eigen ervaringen.

Bundel level 2: 5 masterclasses + certificaat

Goede keuze! Door de bundel aan te schaffen krijg je toegang tot alle video’s. Wanneer jij er klaar voor bent maak je de eindopdracht (een programmering n.a.v. een casus). Heb je deze succesvol afgerond? Dan ontvang jij via de mail een digitaal certificaat!

Maak gebruik van onze combi deal en schaf direct de level 1 én level 2 opleiding aan voor € 375,- (ontvang € 75,- korting)

OVER DE LEVEL 1

De online opleiding bestaat uit 5 video masterclasses. Na afloop doe je de kennistoets en ontvang je bij goede afronding hiervan je certificaat.

Volg de volledige level 2 opleiding met 5 masterclasses voor € 200,-

Masterclass 1: Algemene richtlijnen trainen tijdens de zwangerschap
Masterclass 2: Buikspieren en diastase
Masterclass 3: Bekkenbodem en veel voorkomende klachten
Masterclass 4: De bevalling en postpartum herstel
Masterclass 5: Praktijkvideo’s

De masterclasses zijn (op verzoek ook) los te volgen voor € 50,-

Over de docenten

De opleiding wordt gegeven door Josine Gräfe en Yousra Jaddour, co-founders van Core Academy. Beide zijn expert op het gebied van training van (aanstaande) moeders. In deze opleiding delen ze hun ervaring en kennis met jou. Het is hun missie dat alle vrouwen tijdens en na de zwangerschap veilig, verantwoord en met plezier kunnen sporten en bewegen. Ze vertalen wetenschappelijke kennis naar praktische en toepasbare adviezen waar trainers direct mee aan de slag kunnen.
Core Academy is CRKBO-gecertificeerd waardoor de opleidingen vrij zijn van BTW, verder is het aanbod geaccrediteerd door NASM & CrossFit.

Veel gestelde vragen

 • Wanneer start de opleiding?

Je kunt de opleiding op elk gewenst moment aankopen en starten. Er is geen einddatum. De video’s blijven beschikbaar.

 • Ik heb de level 1 opleiding nog niet gedaan, mag ik dan mee doen? 

Voor de level 2 opleiding is het belangrijk dat je over de basis theoretische kennis beschikt omtrent trainen tijdens en na de zwangerschap. Heb je de level 1 nog niet gedaan? Volg dan eerst die opleiding. Heb je op een andere manier kennis opgedaan en twijfel je of dit genoeg is om te starten? Stuur dan een mail aan info@coreacademy.nl.

 • Krijg ik een certificaat na het volgen van deze opleiding?

Heb je alle masterclasses gevolgd en ben je klaar voor het examen dan stuur je ons een mail aan info@coreacademy.nl. Je examenopdracht is het maken van een programmering aan de hand van een casus. Is je uitwerking en toelichting voldoende? Dan ontvang je het certificaat voor de level 2 opleiding.

 • Kan ik vragen stellen over de lesstof?

Jazeker! In onze besloten facebookgroep kun je al je vragen stellen en je casussen en ervaringen delen.

 • Kan ik ook een certificaat krijgen voor een losse masterclass?

Nee, het certificaat ontvang je alleen als je de volledige opleiding hebt gevolgd.

 • Ben ik na het volgen van de level 2 opleiding PowerMama Coach? 

Nee, je bent na het volgen van deze opleiding geen PowerMama Coach. Dit word je wanneer je de licentie afneemt. Meer informatie over de licentie vind je hier.

Over de PowerMama Licentie

Het PowerMama® Programma is een volledig uitgewerkt trainingsprogramma voor tijdens en na de zwangerschap.

Als PowerMama® coach mag je dit programma onbeperkt aanbieden in je sportschool of box.

Daarbij krijg je toegang tot het permanente educatieprogramma en ontwikkel jij je tot pre- en postnataal fitness specialist.