Volg de opleiding Training en Coaching tijdens en na de Zwangerschap (Level 1) nu ook online. De online opleiding bestaat uit 5 video masterclasses. Na afloop doe je de kennistoets en ontvang je bij goede afronding hiervan je certificaat.

De masterclasses zijn los te volgen voor € 50,- Betaal minder en leer méér door het volledige pakket van 5 masterclasses af te nemen voor € 200,-

Masterclass 1: Algemene richtlijnen trainen tijdens de zwangerschap
Masterclass 2: Buikspieren en diastase
Masterclass 3: Bekkenbodem en veel voorkomende klachten
Masterclass 4: De bevalling en postpartum herstel
Masterclass 5: Praktijkvideo’s

Masterclass 1: Algemene introductie trainen tijdens de zwangerschap

Na het volgen van deze masterclass ben jij op de hoogte van de algemene introductie van trainen tijdens de zwangerschap. We behandelen onder andere: het verloop van de zwangerschap, de invloed en voordelen van sport en beweging tijdens de zwangerschap op moeder en kind, trainingsmogelijkheden en belastbaarheid, de fysiologische veranderingen en de contra-indicaties waar je rekening mee moet houden.

Masterclass 2: Buikspieren en diastase

Tijdens deze masterclass leer je wat er gebeurt met de buikspieren tijdens en na de zwangerschap. We behandelen de belangrijkste aandachtspunten, met betrekking tot training maar ook beweging in het dagelijks leven. Ook leren we je wat je als trainer of coach moet weten over de diastase (wijking van de rechte buikspieren).

Masterclass 3: Bekkenbodem en veel voorkomende klachten

Na het volgen van deze masterclass ben jij op de hoogte van de anatomie van het bekken en de bekkenbodem. Ook leer je wat de functie is van de bekkenbodem, welke veelvoorkomende klachten er zijn, hoe je die kunt herkennen en hoe je daarmee om kunt gaan. Denk hierbij aan incontinentie, bekkenpijn en verzakking.

Masterclass 4: bevalling en postpartum herstel

Na het volgen van deze masterclass leren we je wat je wat jij als trainer of coach moet weten over het verloop van de  bevalling, welke complicaties er kunnen optreden en welke gevolgen dit heeft op postpartum herstel. Ook leren we je hoe een keizersnede verloopt en welke impact dit heeft op het lichaam van de moeder. Verder behandelen we het herstel van bekkenbodem en buikspieren en de opbouw van training na de bevalling.

Masterclass 5: praktijk

Deze vijfde masterclass bestaat uit diverse praktijkvideo’s:
– Aanleren en toepassen van co-contractie van het spierkorset (bekkenbodem, transversus en ademhaling)
– Het controleren van een mogelijke diastase.
– Lichaamshouding en uitlijning.

Bundel level 1: 5 masterclasses + certificaat

Goede keuze! Specialiseer je tot pre- en postnataal fitness trainer. Door de bundel aan te schaffen krijg je toegang tot alle 5 de video’s. Wanneer jij er klaar voor bent doe je de kennistest. Heb je deze succesvol afgerond? Dan ontvang jij je certificaat thuis op de mat.

Over de docenten

De opleiding wordt gegeven door Josine Gräfe en Yousra Jaddour, co-founders van Core Academy. Beide zijn expert op het gebied van training van (aanstaande) moeders. In deze opleiding delen ze hun ervaring en kennis met jou. Het is hun missie dat alle vrouwen tijdens en na de zwangerschap veilig, verantwoord en met plezier kunnen sporten en bewegen. Ze vertalen wetenschappelijke kennis naar praktische en toepasbare adviezen waar trainers direct mee aan de slag kunnen.
Core Academy is CRKBO-gecertificeerd waardoor de opleidingen vrij zijn van BTW, verder is het aanbod geaccrediteerd door NASM & CrossFit.

Neem de powermama-licentie af en doe gratis mee aan de digitale level 1

Word PowerMama Coach en sluit je aan bij de meer dan 80 locaties in Nederland en België.

Het PowerMama® Programma is een volledig uitgewerkt trainingsprogramma voor tijdens en na de zwangerschap.

Als PowerMama® coach mag je dit programma onbeperkt aanbieden in je sportschool of box.

Daarbij krijg je toegang tot het permanente educatieprogramma en ontwikkel jij je tot pre- en postnataal fitness specialist.

Veel gestelde vragen

  • Wanneer start de opleiding?

Je kunt de opleiding op elk gewenst moment aankopen en starten. Er is geen einddatum. De video’s blijven beschikbaar.

  • Krijg ik een certificaat na het volgen van deze opleiding?

Als je de stof van alle 5 de masterclasses beheerst is het tijd voor je examen. Stuur een mail aan info@coreacademy.nl dat je de kennistest wilt afnemen. Wij sturen jou de link en hebt twee weken om de toets te maken. Ben je geslaagd? Dan valt je certificaat snel bij je op de mat.

  • Kan ik vragen stellen over de lesstof?

Jazeker! In onze besloten facebookgroep kun je al je vragen stellen en je casussen en ervaringen delen.

  • Kan ik ook een certificaat krijgen voor een losse masterclass?

Nee, het certificaat ontvang je alleen als je de volledige opleiding hebt gevolgd.