Over de level 1

De online level 1 opleiding ‘Training en Coaching tijdens en na de Zwangerschap’                                                                          

Voor wie?
Fitness professionals die nog geen ervaring hebben met pre- en postnatale fitness

Wat leer je?
Na  afloop van de opleiding beschik je over de basis theoretische kennis, weet je wat je kunt doen om jouw zwangere en recent bevallen klanten veilig en verantwoord te trainen, kun je ze deskundig adviseren en (indien nodig) doorverwijzen.

Aan bod komt:

 • De voordelen en richtlijnen bij trainen tijdens de zwangerschap
 • De fysiologische veranderingen tijdens de zwangerschap
 • Buikspieren en diastase
 • Bekken- en bekkenbodem
 • Bevalling en postpartum herstel
 • Praktijk video’s

Hoe?
De online opleiding bestaat uit video masterclasses die je op je eigen tempo kunt volgen.

Certificaat?
Na afloop doe je een online kennistoets. Bij goede afronding ontvang je een certificaat.

Kosten?

€ 200,- vrij van BTW inclusief certificaat
alleen online

Combi deal: 

€ 375,– level 1 + level 2 opleiding

Over de level 2

Level 2 opleiding

Voor wie?
Trainers die de level 1 opleiding hebben gedaan en/of al ervaring hebben en werken met de doelgroep.

Wat leer je?
Na afloop van de level 2 opleiding heb je je kennis verder verdiept. Weet je hoe je vrouwen kunt trainen met specifieke klachten, ben je op de hoogte van veel voorkomende compensaties en help je je klanten met opbouwen na bevalling.

Aan bod komt:

 • Trainen met klachten zoals incontinentie, verzakking, bekkenpijn of een diastase.
 • Veel voorkomende houdingscompensaties en adviezen
 • Ademhaling en krachttraining
 • Opbouwen van high impact na de bevalling
 • Psyche van de zwangere vrouw en moeder
 • Praktijkvideo’s

Hoe?
De online opleiding bestaat uit video masterclasses die je op je eigen tempo kunt volgen.

Certificaat?
Na afloop maak je een programmering aan de hand van een casus. Bij goede afronding ontvang je een certificaat.

Kosten?

€ 250,- vrij van BTW inclusief certificaat
alleen online

Combi deal: 

€ 375,– level 1 + level 2 opleiding

Online masterclasses level 1 opleiding

Masterclass 1: Algemene introductie trainen tijdens de zwangerschap

Na het volgen van deze masterclass ben jij op de hoogte van de algemene introductie van trainen tijdens de zwangerschap. We behandelen onder andere: het verloop van de zwangerschap, de invloed en voordelen van sport en beweging tijdens de zwangerschap op moeder en kind, trainingsmogelijkheden en belastbaarheid, de fysiologische veranderingen en de contra-indicaties waar je rekening mee moet houden.

Masterclass 2: Buikspieren en diastase

Tijdens deze masterclass leer je wat er gebeurt met de buikspieren tijdens en na de zwangerschap. We behandelen de belangrijkste aandachtspunten, met betrekking tot training maar ook beweging in het dagelijks leven. Ook leren we je wat je als trainer of coach moet weten over de diastase (wijking van de rechte buikspieren).

Masterclass 3: Bekkenbodem en veel voorkomende klachten

Na het volgen van deze masterclass ben jij op de hoogte van de anatomie van het bekken en de bekkenbodem. Ook leer je wat de functie is van de bekkenbodem, welke veelvoorkomende klachten er zijn, hoe je die kunt herkennen en hoe je daarmee om kunt gaan. Denk hierbij aan incontinentie, bekkenpijn en verzakking.

Masterclass 4: bevalling en postpartum herstel

Na het volgen van deze masterclass leren we je wat je wat jij als trainer of coach moet weten over het verloop van de  bevalling, welke complicaties er kunnen optreden en welke gevolgen dit heeft op postpartum herstel. Ook leren we je hoe een keizersnede verloopt en welke impact dit heeft op het lichaam van de moeder. Verder behandelen we het herstel van bekkenbodem en buikspieren en de opbouw van training na de bevalling.

Masterclass 5: praktijk

Deze vijfde masterclass bestaat uit diverse praktijkvideo’s:
– Aanleren en toepassen van co-contractie van het spierkorset (bekkenbodem, transversus en ademhaling)
– Het controleren van een mogelijke diastase.
– Lichaamshouding en uitlijning.

Online masterclasses level 2 opleiding

Masterclass 1: Verdieping spierkorset + opbouwen high impact postpartum

Buikspieren Core Zwangerschap

Deze masterclass wordt gegeven door Yousra en Josine. In deze masterclass gaan we dieper in op het spierkorset: we doen een uitgebreid buikspieronderzoek die je kunt uitvoeren bij je postpartum klanten, we gaan dieper in op de bekkenbodem in combinatie met veel voorkomende klachten en ook ademhaling en de diepe buikspieren komen voorbij. Daarnaast behandelen we een stappenplan voor het opbouwen naar high impact (rennen en springen) na de zwangerschap. We doen dit onder andere aan de hand van de “Postnatal running guidelines”. Wanneer is jouw klant er weer klaar voor hardlopen of touwtje springen? Op welke signalen moet je letten en hoe kun je dit testen?

Masterclass 2: Bekkenfysiotherapie (bekkenbodem- en buikspieronderzoek)

In deze masterclass zijn Yousra en Josine op bezoek bij Mea Ligthart. Mea is bekkenfysiotherapeut en eigenaar van Bekkenfysiotherapie Mea Ligthart in Schagen. Als pre- en postnatale trainer is het belangrijk samen te werken met een bekkenfysiotherapeut. Maar hoe werkt zo’n consult? In deze masterclass laten we je zien hoe de bekkenfysiotherapeut te werk gaat. We laten je live meekijken met een buikspier/diastase-consult en bij een bekkenbodemconsult. Onder andere dmv echografie kijkt Mea naar het functioneren van de buikspieren en de bekkenbodem van Yousra & Josine. Een kijkje in de keuken waarbij waardevolle informatie wordt gedeeld.

Masterclass 3: Train like a woman (work with your hormones)

Deze masterclasses (2!) worden gegeven door Jasmijn Muller. Let op: deze lezingen zijn in het Engels. Jasmijn is level 3 cycle coach, lange afstandsrijder en gespecialiseerd in het coachen van vrouwen en het werken met hormonen. In deze masterclass deelt ze hoe je je training aan kunt passen op je menstruatiecyclus, welke hormonen tijdens en na de zwangerschap actief zijn en hoe dit je training beïnvloed en ook de menopauze komt aan bod.

Masterclass 4: Programmeren voor pre- en postnatale atleten

Carla Nunes de Costa is CrossFit coach en CrossFit Games Athlete. Let op: deze masterclass is in het Engels. In deze masterclass deelt Carla haar kennis over het programmeren voor de pre- en postnatale atleet. Hoe maak je een programmering voor jouw klant. Wanneer kun je opschalen of moet je terugschalen. Hoe help je iemand op verantwoordelijk en effectieve wijze weer terug naar het “oude” niveau. Een praktische masterclass waar je direct mee aan de slag kunt.

Masterclass 5: Schalen en coachen pre- en postnatale klanten

In deze masterclass zijn de zusjes Koolhaas te zien: Sigrid en Brenda Koolhaas. Beide zijn CrossFit Games Atleten en coach, maar daarnaast zijn ze ook moeder. Op dit moment is Sigrid in verwachting van haar tweede kindje en Brenda is 1 jaar postpartum. In deze praktische video coachen ze de zusjes elkaar en laten ze zien waar je op moet letten tijdens veel voorkomende workouts en oefeningen, welke instructies je kunt geven, hoe je kunt aanpassen. Kortom, hoe schaal je voor pre- en postnatale klanten? Daarnaast delen ze ook hun eigen ervaringen.

Over de docenten

De opleiding wordt gegeven door Josine Gräfe en Yousra Jaddour, co-founders van Core Academy. Beide zijn expert op het gebied van training van (aanstaande) moeders. In deze opleiding delen ze hun ervaring en kennis met jou. Het is hun missie dat alle vrouwen tijdens en na de zwangerschap veilig, verantwoord en met plezier kunnen sporten en bewegen. Ze vertalen wetenschappelijke kennis naar praktische en toepasbare adviezen waar trainers direct mee aan de slag kunnen.
Core Academy is CRKBO-gecertificeerd waardoor de opleidingen vrij zijn van BTW, verder is het aanbod geaccrediteerd door NASM & CrossFit.

Veel gestelde vragen

 • Wanneer start de opleiding?

Je kunt de opleiding op elk gewenst moment aankopen en starten. Er is geen einddatum. De video’s blijven beschikbaar.

 • Wanneer is de praktijkmiddag?

Er zijn verschillende praktijkmiddagen gepland. Na aankoop kun je de gewenste datum doorgeven.

 • Krijg ik een certificaat na het volgen van deze opleiding?

Level 1: Als je de stof van alle 5 de masterclasses beheerst is het tijd voor je examen. Stuur een mail aan info@coreacademy.nl dat je de kennistest wilt afnemen. Wij sturen jou de link en hebt twee weken om de toets te maken. Ben je geslaagd? Dan valt je certificaat snel bij je op de mat.

Voor de level 2 is de examenopdracht het maken van een programmering aan de hand van een casus. Is je uitwerking en toelichting voldoende? Dan ontvang je het certificaat voor de level 2 opleiding.

 • Ik heb de level 1 opleiding nog niet gedaan, mag ik dan mee doen aan de level 2 opleiding? 

Voor de level 2 opleiding is het belangrijk dat je over de basis theoretische kennis beschikt omtrent trainen tijdens en na de zwangerschap. Heb je de level 1 nog niet gedaan? Volg dan eerst die opleiding. Heb je op een andere manier kennis opgedaan en twijfel je of dit genoeg is om te starten? Stuur dan een mail aan info@coreacademy.nl.

 • Kan ik vragen stellen over de lesstof?

Jazeker! In onze besloten facebookgroep kun je al je vragen stellen en je casussen en ervaringen delen.

 • Kan ik ook een certificaat krijgen voor een losse masterclass?

Nee, het certificaat ontvang je alleen als je de volledige opleiding hebt gevolgd.

 • Hoe kan ik een losse masterclass bestellen? 

Stuur een mail naar info@coreacademy.nl en we sturen je een link toe zodat je direct kunt starten.

 • Ben ik na het volgen van deze opleiding PowerMama Coach? 

Nee, je bent na het volgen van deze opleiding geen PowerMama Coach. Dit word je wanneer je de licentie afneemt. Meer informatie over de licentie vind je hier.

Over de PowerMama Licentie

Het PowerMama® Programma is een volledig uitgewerkt trainingsprogramma voor tijdens en na de zwangerschap.

Als PowerMama® coach mag je dit programma onbeperkt aanbieden in je sportschool of box.

Daarbij krijg je toegang tot het permanente educatieprogramma en ontwikkel jij je tot pre- en postnataal fitness specialist.