Werken met moeders: goed voor je business!

Er zijn altijd moeders die gezond en fit willen worden en er zijn weinig specialisten op dit gebied. Als je affiniteit hebt met de doelgroep en je vindt het waardevol om moeders te begeleiden rondom de zwangerschap, lees dan verder.

Als je je op alles en iedereen richt, dan is alles en iedereen je concurrent

Als fitness professional wil je graag iedereen helpen. Dat is heel mooi maar zakelijk gezien is het slimmer om een duidelijke niche te kiezen. Een niche is een deel van de markt waar jij je op richt. Door duidelijk voor een bepaalde doelgroep te kiezen en dit ook te communiceren onderscheid jij je van heel veel andere trainers. Hierdoor trek je veel meer aan omdat jij bekend staat als de expert op dit gebied. Bij het kiezen van je niche is het natuurlijk wel belangrijk dat je een groep kiest waar jij blij van wordt. Heb je niks met moeders maar bijvoorbeeld meer met mannen die trainen om bij defensie te werken, richt je dan daarop.

Je marketing wordt gemakkelijker

Als je weet tegen wie je het hebt wordt je marketing makkelijker. In je uitingen is het belangrijk dat je de taal spreekt van jouw ideale klant. Als jij je richt op vrouwen tijdens en na de zwangerschap kun je je uitingen hier helemaal op aanpassen. Als je hun probleem beschrijft en benadrukt dat je ze kunt helpen met de oplossing, zit je goed. Op die manier word je makkelijker gevonden en voelt een moeder zich ook aangesproken door jouw verhaal. Je hebt minder concurrentie en wordt gezien als de expert (die je uiteraard ook bent).

Specialiseer je en word de expert

Door je te specialiseren, en opleidingen te doen die andere trainers niet hebben gedaan, kun jij je onderscheiden. Natuurlijk is het belangrijk om jouw kennis in de praktijk te brengen en kwaliteit te leveren. De resultaten en aanbevelingen van jouw klanten is de beste reclame die er is. Vraag dus altijd om een review. Door je te specialiseren kun jij ook hogere tarieven vragen dan andere trainers. Je bezit immers specifieke kennis die niet iedereen heeft.

PowerMama® Coach worden?

Wil jij meer leren over het trainen en coachen van (aanstaande) moeders? Heb jij affiniteit met de doelgroep en word jij blij van het werken met moeders? Word dan PowerMama® Coach!

Drie keer per jaar start er een nieuwe groep, op 1 februari is de eerstvolgende. Je kunt je hier vanaf 1 januari voor aanmelden.

Wil jij in aanmerking komen voor de licentie? Kijk hier voor meer informatie.

  • Stap 1: je komt naar onze opleiding training en coaching tijdens en na de zwangerschap op 10 januari in Venlo. Aanmelden kan hier.
  • Stap 2: Je meldt je aan als PowerMama Coach, neemt de licentie af en start in het nieuwe jaar met het trainen van deze toffe doelgroep.

Vragen? Neem contact met ons op via info@coreacademy.nl 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *